NIEUWS Het succes van Demo’s; resultaat tonen en krijgen van portfolio-prioriteit

Digitale Transformatie is tegenwoordig een sleutelbegrip voor organisaties die succesvol willen zijn in een snel veranderende digitale wereld. Bij Morphé begrijpen we dat het bereiken van ‘Digital Savviness’ essentieel is om concurrerend te blijven. In deze blogreeks nemen we je mee door de concrete stappen die wij als Morphé aanbevelen voor een succesvolle IT-optimalisatie en het realiseren van Digitale Transformatie. We putten hierbij uit 25 jaar aan ervaring en bewezen succesvolle transformaties. Dit is de vijfde blog in de reeks. 
 
Succesvolle digitale transformatie gaat verder dan het implementeren van nieuwe technologieën; het vereist ook een verandering in cultuur, processen en mindset. Een cruciaal onderdeel van dit proces is het vieren van successen en het tonen van resultaten, middels het periodiek organiseren van een demo. Dit speelt een belangrijke rol in het verkrijgen van de nodige steun en sponsoring in de veranderende organisatie. In deze blog laten we zien hoe het tonen van concrete resultaten belanghebbenden overtuigt en een duurzame transformatie verankert. 

Het belang van een periodieke demo 
Het is cruciaal dat teams een platform hebben om hun bijdragen aan de IT-transformatie te presenteren. De demo kan hiervoor worden gebruikt. Een periodieke (IT) organisatie brede demo organiseren, waar ieder team zijn/haar resultaten van de afgelopen periode kan presenteren, levert enorm veel op; 

Trotse teams 
Teams krijgen een podium om te tonen waaraan ze de afgelopen periode hebben gewerkt, wat bijdraagt aan de digitale transformatie.  Als je als team iets hebt voortgebracht waar je trots op bent, geeft dit veel energie als je dit kan laten zien. Anderzijds legt het ook gezonde druk op teams om transparant te zijn over waar ze mee bezig zijn en stimuleren demo’s om resultaatgericht te werken. 

Kennisdeling zorgt voor versnelling 
Een demo biedt een uitstekende gelegenheid om van elkaar te leren. Teams kunnen nieuwe ideeën opdoen door te zien hoe anderen problemen aanpakken en oplossen. Door kennisdeling en het presenteren van best practices kunnen teams hun vaardigheden verbreden en verbeterde methoden en zelfs producten adopteren. Bovendien bevorderen demo’s samenwerking en synergie tussen teams, en bieden ze waardevolle feedback om processen en producten te verfijnen. Dit versnelt de uitvoer en het effect van de transformatie 
 
 De kracht van de demo 
Als een demo periodiek plaatsvindt, goed en strak is voorbereid en een gevuld programma heeft, toont het op een gegeven moment het effect van de investering. Tevens creëert het buy in van andere stakeholders. In de demo wordt uitgelegd wat de business waarde is van de verbetering(en). Hierdoor wordt het tastbaar voor de business en dat helpt om prioriteit in het portfolio te krijgen. 

Tijdens een demo hoeven er geen producten of zaken gepresenteerd te worden die “af” zijn, maar het mogen ook gebruikte werkwijzen, plannen en deelproducten zijn. Het is het meest effectief als de demo voor iedereen binnen de organisatie te bezoeken is. Zo maakt het onderdeel uit van de organisatie brede verandering. 

Bij Morphé hebben we veel kennis en ervaring op het gebied van Digitale transformaties en daarbij het organiseren van deze demo’s binnen een de transformatie. Wilt u meer weten, mail naar info@morphe.eu